www.boekfunding.nl

Voor auteurs

Een boek ontstaat niet zomaar. Wat je nodig hebt is een groep toegewijde professionals en een plan. Boekfunding helpt je door de drempel zo laag mogelijk te maken, of je nu auteur bent of op zoek bent naar goede ideeën waar je aan wilt bijdragen. Dit is hoe het werkt, stap voor stap.

 

Stap 1 – Het project registeren

Daar begint het allemaal mee. Om jouw project te beoordelen op haalbaarheid is het belangrijk om zo volledig mogelijk het formulier in te vullen. Daarnaast zijn wij benieuwd naar jou en willen we graag weten met wie we te maken hebben. 

Niet alleen wij als organisatie, maar ook de community van Boekfunding. We willen graag die initiatiefnemer leren kennen én kijken naar potentiële nieuwe projecten. Vandaar. Het beoordelingsformulier is makkelijk en snel gedaan en we helpen je als er iets misgaat.

(Tip: door zo volledig mogelijk het project te beschrijven, zorg je ervoor dat de kans zo groot mogelijk is dat je project slaagt!).

Stap 2 – Start beoordeling en kennismaking

Vervolgens checken we je project en nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Bij groen licht bekijken we samen via een Zoom call het hele traject tot en met de feitelijke uitgave van je boek. Daarnaast wordt het proces, de crowdfunding en het financiële gedeelte besproken. 

Stap 3 – De extra check

Bij een wederzijdse klik sturen wij een vragenlijst voor extra aanvullende informatie en wordt er een face-to-face afspraak ingepland op kantoor.

Bij de check kijken wij niet alleen niet naar het door jouw ingestuurde vragenlijst maar doen wij ook een online check waar wij kijken naar het bereik op social media, website en algemene uitstraling. 

Stap 4 – Opzetten project

Het maken van content, het schrijven van een PR plan en een social media planning hoort allemaal bij het proces van het totstandkomen van jouw crowdfundingproject.

Je bezoekt ons kantoor waar wij samen content opnemen en het opgestelde PR plan bespreken. Dit plan is gedetailleerd zodat jij precies weet wat jij per dag moet doen op het gebied van promotie.

Stap 5 – Tijd om te werven

Boekfunding gaat het project voor jou inrichten op ons platform zodat jij zo snel mogelijk aan de slag kan met het werven van jouw donateurs.

Het is een kwestie van volle overtuiging aan de slag gaan met het PR plan. Wij hebben wekelijks contact om de stand van zaken nauw in de gaten te houden en te helpen waar nodig.

Wij geven gaande het proces gouden tips!

Andere partijen

Hoor je bij een groep mensen of ‘community’ rond een bepaald thema of inspiratie? Denken jullie aan een boek dat geschreven is of vertaald zou moeten worden? Ben je schrijfcoach, vertaler, redacteur en zou je betrokken willen zijn bij ons platform? Ben je misschien een uitgever en zou je op ons platform een project willen zetten? Heb je een briljant boek in gedachten dat nog vorm moet krijgen? Mail ons dan naar contact@boekfunding.nl