waarom boekfunding

Schrijven is een prachtig vak. Maar, als je een boek wil publiceren, kom je in een nieuw domein terecht: dat van de financiering. Want met het uitgeven van jouw boek zijn aanzienlijke kosten gemoeid. Hoe krijg je de financiering die je nodig hebt om jouw verhaal tot leven te brengen? Dit is waar Boekfunding om de hoek komt kijken. In deze blog lees je de voordelen van Boekfunding, zodat jij jouw verhaal ook financieel laat schitteren.

 

Wat is Boekfunding?

Boekfunding is een platform dat je helpt met het uitgeven van je boek. Het is manier van financiering, die is ontwikkeld voor auteurs die niet financieel gesteund worden door uitgevers. In plaats van op zoek te gaan naar een traditionele uitgever, kun je jouw boekidee presenteren aan het publiek. Boekliefhebbers steunen de totstandkoming van jouw boek in ruil voor een beloning (ook wel een tegenprestatie genoemd). Dit beloningsmodel zorgt ervoor dat mensen enthousiast zijn om te geven, en stelt jou in staat om je boek te financieren zonder dat je je zorgen hoeft te maken om de financiële kant van het verhaal.

 

Hoe werkt Boekfunding?

Boekfunding gebruikt crowdfunding om geld in te zamelen. Boekfunding brengt je in contact met een gemeenschap van lezers, die graag willen bijdragen aan jouw boek. Om financiële steun te krijgen, schrijf je een voorstel voor jouw boek, inclusief de tegenprestaties die donateurs ontvangen voor hun donaties. Vervolgens kun je jouw campagne lanceren en begint het promoten van jouw project op sociale media en andere kanalen.

Hoe maak je jouw campagne tot een succes?

Het succes van jouw campagne hangt af van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van jouw voorstel, jouw promotie- en marketinginspanningen, je netwerk en de mate waarin je een community rondom je project kunt creëren. Om jouw campagne tot een succes te maken, zorg je naast een goed voorstel en voor aantrekkelijke tegenprestaties. Ook ben je actief op sociale media en andere kanalen om jouw project te promoten.

 

Wat zijn de voordelen van Boekfunding?

Het grootste voordeel van Boekfunding is dat je het samen doet. Jij levert input zodat de professionals van Boekfunding jouw campagne helder en duidelijk op het platform kunnen presenteren. Daarnaast maakt Boekfunding een PR plan voor de afgesproken crowdfunding periode. Boekfunding heeft kennis en expertise op het gebied van het uitgeven van boeken en crowdfunding. Samen met Boekfunding werk je aan de financiering van jouw boek en aan het bouwen aan een community, jouw fanbase. Je bouwt dus met Boekfunding een lezerspubliek op, nog vóórdat je boek uitkomt. Dit is een waardevolle manier om je boek te promoten, waardoor je met succes je boek kunt lanceren.

 

Boekfunding is een uniek platform voor schrijvers die op zoek zijn naar financiering voor hun project. Met de juiste aanpak, is Boekfunding jouw sleutel tot succes. 90% van de projecten slaagt!!