www.boekfunding.nl

Waarom Boekfunding?

Boekfunding is ontstaan uit liefde voor goede boeken. Omdat de wereld nogal anders in elkaar zit dan vijftig jaar geleden, werkt de wereld van uitgeven en publiceren ook anders. Boekfunding is een innovatief platform dat de kracht van boeken bindt aan de kracht van crowdfunding en community.

Maar laten we het eerst eens hebben over onze liefde voor boeken.

Boeken verbreden je horizon

Het enige boek waar je alles van weet is het boek dat je zelf hebt geschreven. En zelfs dan, als je het jaren later opnieuw leest, zul je zien dat er nieuwe inzichten bij je naar boven komen. Die staat van verwondering, die gunnen we iedereen. Boeken zijn onovertroffen informatiedragers. Ze bundelen kennis van generaties lang en vertellen verhalen van ver weg en dichtbij.

De kracht van verhalen vertellen

Verhalen vertellen, in goed Engels storytelling, is met stip de beste manier om kennis over te dragen. Goede boeken vertellen verhalen. Of het nu fictie is, waardoor je in een fantasiewereld kunt wegdromen, of non-fictie, waardoor je waardevolle kennis opdoet. Boeken maken je beter. Ze scherpen je creativiteit, versterken je inlevingsvermogen en zetten je aan tot denken. Door te lezen word je een completer mens.

 

Boeken zonder papier

Inmiddels zijn boeken meer dan gebonden papier. E-books en luisterboeken zijn niet meer weg te denken uit het multimedialandschap. Het idee van het boek blijft hetzelfde, maar er zijn meer vormen beschikbaar. Om het je makkelijk te maken, hebben we het nog steeds over boeken. Maar hoe die boeken er bij Boekfunding uit gaan zien, daar zijn meer mogelijkheden in dan ooit tevoren!

Samen sterker: boeken voor en door de gemeenschap

De gemeenschap of community rondom Boekfunding is goud waard. Samen zijn we lezers, schrijvers en uitgevers met één doel: meer en betere boeken op de wereld. We weten hoe belangrijk het is om te lezen. Om te reflecteren, even rust te nemen, te ontspannen en te kunnen fantaseren. Dat verenigt ons.

De tijd van uitgeverijen en ivoren torens is voorbij. Anno nu is er onwijs veel mogelijk. Van printing on demand (POD) tot laagdrempelige online promotie. Crowdfunding is maatschappelijk ingeburgerd. Wij als initiatiefnemers van Boekfunding dachten: één en één is drie. Wij gaan die gemeenschap bouwen om mooie boeken tot leven te brengen.

Doe jij mee?

Enthousiast geworden over Boekfunding? Lees verder over hoe Boekfunding werkt of ga meteen praktisch aan de slag. En heb je toevallig nog vragen? Speciaal voor jou: vragen én een pagina met contactgegevens. En achter die contactgegevens zitten bevlogen mensen die niets liever doen dan jou helpen. Voel je welkom!