Appreciative Inquiry

Appreciative Inquiry, een werkelijk revolutionaire methode voor verander-management, legt de nadruk op het onderzoeken van sterke punten, in plaats van uitsluitend te focussen op het oplossen van zwakke punten. Deze toegankelijke gids, geschreven door de grondlegger van Appreciative Inquiry, biedt een praktische introductie.

De methode wordt gebruikt om klant-tevredenheid, cultuur verandertrajecten en werknemers-betrokkenheid significant te verbeteren. Bovendien is er een sterk verbeterde aansluiting aan de behoeften van de samenleving.

Deze voor Appreciative Inquiry meest toonaangevende gids staat naast de uitleg over de “4-D” actie-onderzoekscyclus van ontdekking, dromen, ontwerp en bestemming, vol inspirerende ‘best practices’ die de vele toepassingen en voordelen ervan illustreren.

De auteur David L. Cooperrider is hoogleraar en bedenker van Appreciative Inquiry. Een van de resultaten uit zijn onderzoek bleek dat niet gaat om het oplossen van de problemen, maar de menselijke systemen de mysteries zijn die moeten worden gewaardeerd.

Met een voorwoord van Cees Hoogendijk, de voorzitter van het AI-platform en de auteur van het boek Appreciative Inquiry of the 3.0 kind. Het boek is mede mogelijk gemaakt door Boekfunding. Boekfunding is een innovatief platform dat de kracht van boeken bindt aan de kracht van crowdfunding. Het brengt lezers en auteurs bij elkaar voordat een boek tot stand komt.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin