wat is boekfunding

Wat is Boekfunding?

Boekfunding brengt vraag en aanbod op unieke wijze samen door een brug te bouwen tussen content en lezend publiek. Dit crowdfundingplatform geeft schrijftalenten een podium om hun verhaal te vertellen, en lezers een stoel op de eerste rij. Maar in deze digitale maatschappij zijn die verhalen allang niet meer beperkt tot alleen traditionele boeken van papier. Daarom vind je op Boekfunding ook verhalen in de vorm van e-books, luisterboeken, podcasts en videocontent.

 

Verrijkend voor schrijver en lezer

Elke schrijver met talent verdient de kans om zijn droom waar te maken: een boek uitgeven. Ongeacht of het zijn eerste boek is of zijn tiende, en of uitgeverijen er net zo enthousiast over zijn of niet. Een beter begin kun je als auteur niet hebben dan dat je toekomstige lezers je helpen jouw boek op de markt te brengen. En als lezer is er niets zo bijzonder als een bijdrage kunnen leveren aan het nieuwe pareltje dat straks in je boekenkast staat.

 

Van donatie tot publicatie

Boekfunding geeft (potentiële) auteurs een podium door een crowdfunding campagne op te zetten, hun werk op creatieve wijze te promoten en persoonlijk advies te geven. Met het plekje op onze website maken auteurs zichzelf zichtbaar voor enthousiaste lezers, die met een kleine of een grote donatie bij kunnen dragen aan het ontstaan van een boek naar keuze. Als tegenprestatie voor hun vertrouwen en hulp kunnen donateurs uiteraard rekenen op een bijzonder bedankje, passend bij hun donatie.

 

Of heb je een gouden tip?

Heb je een prachtig boek ontdekt in een andere taal, waar je ook in het Nederlands van wil kunnen genieten? Of speelt er een idee voor een bestseller in je hoofd, maar heb je zelf niet de creatieve pen om dit idee tot een boek om te toveren? Deel jouw tip dan met ons. Hoe dat werkt en wat het je allemaal oplevert, lees je hier. Ook als wij zelf een gouden tip hebben voor een boek dat niet op de Nederlandstalige markt mag ontbreken, zie je ‘m op Boekfunding voorbij komen!

 

Een platform uniek in zijn soort

De werkwijze van Boekfunding is op verschillende manieren anders. Zeg maar gerust beter – voor alle partijen. Doe je een donatie? Dan gaat het geld niet rechtstreeks naar de auteur, zoals bij andere platformen wel het geval is. Wij geven jou het vertrouwen dat het boek waar je aan bijdraagt ook daadwerkelijk op de markt verschijnt, door een contract op te stellen met de auteur en de aangesloten uitgeverij. Geen boek? Geen donatie.

 

We doen het samen

Een nieuw boek op de markt brengen, of van jouw tip een succesverhaal maken? Een spannend proces! Daar kun je vast wel wat ondersteuning bij gebruiken. Daarom doen we het gewoon samen. Je staat er bij Boekfunding niet alleen voor.

 

Boekfunding helpt auteurs succes boeken

Het succes van een boek wordt bepaald door méér dan alleen een goed verhaal. Daarom bieden we beginnende auteurs precies wat ze nodig hebben om hun idee op papier te krijgen. We helpen ze aan de funding van hun project, en aan een community van enthousiaste lezers. En om aan de wereld te laten zien dat je er bent, helpen we je ook nog aan pr-materiaal, zoals pakkende promoteksten en videofilmpjes.

 

Een nieuw hoofdstuk

In deze veranderende maatschappij krijgt ook de wereld van boeken uitgeven opnieuw vorm. Auteurs kunnen via Boekfunding direct contact leggen met toekomstige lezers en donateurs, en al promotie maken voor hun boek voordat het überhaupt gepubliceerd is. Lezers krijgen de unieke kans om ambassadeur te zijn en mee te denken over de totstandkoming van een nieuw boek. Heb je een briljante boektitel of cover in gedachten? Wie weet schittert ‘ie binnenkort wel met jouw idee in de boekenwinkel. Met ons unieke crowdfundingplatform luiden we een nieuw hoofdstuk in voor boeken.