Wat is boekfunding?

Boekfunding brengt vraag en aanbod op unieke wijze samen door een brug te bouwen tussen content en lezend publiek. Dit crowdfundingplatform geeft schrijftalenten een podium om hun verhaal te vertellen, en lezers een stoel op de eerste rij. Maar in deze digitale maatschappij zijn die verhalen allang niet meer beperkt tot alleen traditionele boeken van papier. Daarom vind je op Boekfunding ook verhalen in de vorm van e-books, luisterboeken, podcasts en videocontent.

Hoe werkt het?

Boekfunding is een platform dat lezers en auteurs bij elkaar brengt. Samen hebben we als doel om de boekenmarkt te openen om zo nieuwe titels op de markt te laten verschijnen. Bijvoorbeeld een Nederlandse vertaling van een buitenlandse klassieker, of een origineel boek dat pas ontstaat als de animo er is. Voor zowel lezers als auteurs heeft Boekfunding veel te bieden.

Veelgestelde vragen

Ben je benieuwd naar alle veelgestelde vragen over het crowdfunding traject, vragen voor donateurs, vragen voor auteurs en informatie voor tipgevers? Lees alle veelgestelde vragen hier

Team Boekfunding

Wie zit er achter het team van Boekfunding?

Studio van Boekfunding

Content voor een crowdfundingcampagne voor boeken is van groot belang om verschillende redenen. Ten eerste fungeert content als de brug tussen de schrijver of uitgever en potentiële donateurs of supporters. Het biedt de gelegenheid om het verhaal achter het boek te delen, de motivatie van de schrijver te onthullen en de lezers te overtuigen van de waarde van het project.