Blog Sarah Binnekamp crowdfunding Boekfunding

Auteur Sarah Binnekamp aan het woord waarvan de crowdfunding niet is geslaagd

Afgelopen september (2022) startte ik in samenwerking met Boekfunding een campagne om mijn boek Regenboogtranen in de wereld te zetten. En deze campagne ben ik 4 weken later weer gestopt….

Waarom? Daar wil ik je graag even in meenemen. 

 

Waarom een crowdfunding?

 

Wat mij zo aansprak in deze samenwerking was het hebben van een goed PR plan waarmee Regenboogtranen echt een podium zou krijgen vanaf het eerste moment. En waarmee ik een commitment aan moest gaan om dit ook daadwerkelijk te doen. Wat ik negeerde was het fluisterende stemmetje in mijn achterhoofd dat heel terecht zei “dat gaat hem nu niet worden Sarah”. 

Het was op dat moment alles behalve rustig in mijn leven. Ik had eigenlijk al mijn energie nodig om te focussen op de stappen die ik daar aan het zetten was en dacht dit er wel even naast te doen. Mijzelf uit alle macht in bepaald denkbeeld aan proppend, puur omdat mijn hoofd dat heel graag wilde. Totaal nutteloos want de bezieling is er helemaal uit als er geen energie op zo’n project zit. 

En juist die energie is alles bepalend.

Tuurlijk had ik heel netjes drie keer per week een post kunnen plaatsen op Social Media. Die kun je heel mooi inplannen. Super makkelijk, maar deze moet wel vanuit de juiste plek komen, namelijk vanuit bezieling, inspiratie. Anders mist dit totaal zijn doel.

En zo zette mijn campagne geen zoden aan de dijk en liep ik eigenlijk alleen maar meer leeg hierop. Dat aan mezelf toegeven was wel even slikken, ik had het simpelweg accepteren dat het hem op deze manier niet ging worden. In goed overleg hebben we ervoor gekozen om deze campagne stop te zetten en het op mijn eigen tempo en manier over te pakken. 

Falen, balen? Eerst zeker wel, maar snel niet meer. 

Meer rust

Ik voelde weer de rust en ruimte die ik nodig heb om het op mijn eigen tempo in de wereld te zetten. Een waardevolle les achteraf gezien. Juist het uitgeef proces kunnen doen op mijn eigen tempo heeft als een soort anker gewerkt tijdens de afgelopen maanden.

Alsof het zo heeft moeten zijn stonden tegelijk met mijn nog onuitgepakte verhuisdozen afgelopen januari de dozen met mijn gedrukte boek daarin in mijn nieuwe huis. En is sinds 15-2-2023  Regenboogtranen officieel te koop via bol.com en alle andere reguliere verkooppunten. 

En nu bijna een half jaar later ontgaat er eindelijk weer ruimte om dit boek zichtbaar te gaan maken voor de vrouwen waar ik het voor geschreven heb, op mijn eigen tempo 🙂

Sarah Binnekamp

Auteur van Regenboogtranen, van grijze mist naar roze wolk 

www.vangrijzemistnaarrozewolk.nl