blog boekfunding annemarie braun

Je hebt vast weleens een boek gelezen met daarin een persoonlijk verhaal dat je raakte. Of je kocht een boek omdat het thema van het boek ook jou is overkomen en je benieuwd bent naar hoe de schrijver omgaat met ook jij hebt meegemaakt. Persoonlijke verhalen hebben het vermogen om de lezer te raken, te inspireren, te informeren en aan te zetten tot actie.

 

Emotionele connectie

De kracht van persoonlijke verhalen in een boek is dat ze een emotionele connectie kunnen creëren tussen de lezer en het onderwerp van het verhaal.

Door het delen van persoonlijke verhalen kunnen complexe ideeën en concepten op een toegankelijke en begrijpelijke manier worden gepresenteerd. De lezer kan zich identificeren met de personen in het verhaal en begrijpen hoe een bepaalde situatie of probleem hen heeft beïnvloed. Het kan ook de lezer helpen om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken en empathie te ontwikkelen voor anderen.

Boodschap over brengen

Bovendien kunnen persoonlijke verhalen een krachtige manier zijn om een boodschap over te brengen. Ze kunnen helpen om een argument te ondersteunen, een punt te maken of een oproep tot actie te doen. Dit kan de lezer inspireren om zelf actie te ondernemen of zich in te zetten voor een bepaalde zaak.

Kortom, persoonlijke verhalen kunnen de inhoud van een boek versterken door het menselijke aspect te benadrukken en de lezer te betrekken bij het onderwerp.

Media en succesverhaal

Wat we bij Boekfunding keer op keer zien is ook dat wanneer auteurs schrijven over persoonlijke ervaringen ze daar vrij snel mee in de media komen. Niet dat dat een doel op zich is, maar wat je als auteur opschrijft en deelt krijgt daarmee sneller een groter bereik. En dat is natuurlijk ook waarvoor je jouw boek wilde uitgeven: jouw kennis en ervaring delen over een persoonlijk thema zodat je er meer aandacht aan kunt geven. Onlangs zagen we twee auteurs met hun pas gefunde boek in het AD en De Telegraaf staan. Annemarie Braun met haar boek ‘Monddood’ vertelde in een interview hoe zij aan een langdurige relatie met een narcist en de daarbij komende mishandeling wist te ontsnappen. En ook Brian van Leeuwen, auteur van het boek ‘het had zomaar anders kunnen aflopen’ vertelde over zijn succesverhaal hoe hij uit de wereld van verslaving aan drugs stapte.

Mocht je nog twijfelen? Wij zijn er in ieder geval bijzonder trots op dat mensen zoals Annemarie Braun en Brian van Leeuwen hun verhalen wilden delen en dat we via crowdfunding voor hun boeken daaraan een steentje mochten bijdragen. Met elkaar helpen we elkaar weer verder!

Artikel: Annemarie Braun in De Telegraaf

https://bit.ly/3IGfSV5