blog boekfunding

Je hebt 80% van je doelbedrag gehaald, tips om de 100% te halen

Gefeliciteerd met het behalen van 80% van je doelbedrag in de crowdfunding voor je boek! Hier zijn enkele tips om de resterende 20% van je doelbedrag te halen:

Blijf het project promoten: Het is belangrijk om de campagne actief te blijven promoten om potentiële donateurs te blijven bereiken. Deel de campagne op social media en stuur het naar vrienden, familie en collega’s. Zorg ervoor dat je ook regelmatig updates deelt over de voortgang van het boekproject en hoe de donaties helpen.

Vraag je ambassadeurs om je te helpen: Vaak zijn je vrienden, familie of collega’s goede ambassadeurs voor je werk. Of zijn er in de afgelopen tijd nieuwe contacten bij gekomen van mensen die jouw boek-in-de-maak een warm hart toe dragen. Vraag hen of ze jouw campagne willen delen in hun nieuwsbrief of op een andere manier onder de aandacht willen brengen.

Blijf bouwen aan je community: Post je regelmatig video’s over het thema van je boek? Maak er dan eentje waarbij je als call to action op het eind nog eens jouw project onder de aandacht brengt. Zet daarbij ook heel duidelijk de gegevens van de campagne erbij zodat het weinig moeite kost voor de kijker om te doneren. Dus geef inhoud weg en laat weten dat je er bijna bent. Meestal trekt dat mensen net weer over de streep om je te helpen.

Betrek lokale media: Stuur persberichten naar lokale- en regionale media zoals kranten, radio- en televisiestations. Leg uit waarom het project uniek is en hoe het boek de gemeenschap kan helpen. Door media-aandacht te krijgen, kan je crowdfundingcampagne worden gepromoot aan een breder publiek.

Zoek gericht op het thema: Zoek je donateurs in de hoek van het thema van je boek. Misschien heb je dat bij de start al wel gedaan en gericht mensen of instanties benaderd. Kijk dan of je de lijst helemaal afgewerkt had met namen, of kijk of er nieuwe invalshoeken zijn. Meestal zijn die er na verloop van tijd namelijk omdat je nu met nieuwe ogen weer kijkt naar je campagne.

Wees transparant en authentiek: Wees open en transparant over je project en waarom je de crowdfundingcampagne hebt gestart. Laat potentiële donateurs weten wat er gebeurt met het geld dat wordt opgehaald en hoe het zal worden gebruikt. Wees authentiek en geef een persoonlijk tintje aan de campagne.

Herinner donateurs aan het belang van hun steun: Stuur bedankbrieven of e-mails naar mensen die al hebben gedoneerd. Laat hen weten hoe belangrijk hun steun is voor het slagen van het project en hoe hun donatie helpt om het boek te realiseren.

Door deze tips te volgen en hard te werken, zal je zeker de 100% van je doelbedrag behalen voor je boekproject. Veel succes!