Waarom Boekfunding

Tips & tricks voor crowdfunden op Boekfunding

Waarom dit hét moment is voor crowdfunding?
Crowdfunding blijft maar groeien, en biedt steeds meer mogelijkheden. Maar waarom zou je voor crowdfunding kiezen, en is dit wel het juiste moment?

In ons besluit om te beginnen met Boekfunding hebben we een aantal factoren meegenomen. De urgentie van crowdfunding is nu juist hoger dan ooit: sinds we te maken hebben met het coronavirus, is het gemiddelde donatiebedrag flink gestegen. Urgentie is voor donateurs een belangrijke motivatie om te investeren in projecten. Trek potentiële donateurs over de streep door de urgentie van jouw project duidelijk te maken. Waarom moet jouw idee of boek op de markt worden gebracht? 

Zeeën van tijd

In deze periode is er meer dan genoeg tijd om eens goed na te denken over jouw boek of idee. Nu veel vermaak buiten de deur tijdelijk weg is gevallen, heb je ineens alle tijd om je volledig te richten op je project!

Alles gebeurd online!

Crowdfunding en doneren gebeurt geheel online. Het advies van de overheid om zoveel mogelijk binnen te blijven, is dus de uitgelezen kans voor jouw project. Je doelgroep spendeert nu meer tijd online, en heeft alle tijd om te luisteren naar jouw toffe project. Maak volop gebruik van alle mogelijke online kanalen en tools: polls, Q&A’s, leuke video’s…

Speel in op de situatie

Hoewel het dagelijks leven tot een halt is geroepen, gaat crowdfunding gewoon door. Het is daarom belangrijk dat je jouw tegenprestaties ook aanpast aan de huidige situatie: mensen blijven zoveel mogelijk thuis. Kies in plaats van een meet & greet met de auteur voor een exclusief live gesprek via Skype, Teams, of Zoom. Probeer een positieve draai te geven aan de situatie door je donateurs en publiek iets leuks en bijzonders te bieden. Zo bouw je gegarandeerd een speciale band op met elkaar!

Dit kan Boekfunding voor jou betekenen:
  • We kunnen het project telefonisch of online met jou doornemen.
  • Wij helpen jou de promotie voor je boek van A tot Z te regelen. Wist je al dat we een exclusief auteurspromotieboek hebben?
  • Wanneer wij een samenwerking met je aangaan, gaan we je project op al onze kanalen in de spotlights zetten.

Vragen? Schroom niet en stel ze ons gerust! We ontvangen je mailtje graag op contact@boekfunding.nl