crowdfundingplatform

Waarom kies je voor een crowdfundingsplatform exclusief voor boeken om je boek uit te geven?

Er zijn talloze platformen die crowdfunding aanbieden, voor bijvoorbeeld allerlei goede doelen. Mensen zoeken financiering voor een reis, voor het opzetten van een school in Afrika en ook tref je in de veelheid van projecten ook weleens een crowdfundingscampagne aan voor het uitgeven van een boek. Waarom is het belangrijk om voor Boekfunding te kiezen als je jouw boek wilt uitgeven en niet te kiezen voor een groter algemeen crowdfundingplatform?

Waarom niet?

Je aanmelden voor een algemeen crowdfundingplatform is zo gedaan. Je vult je gegevens in, maakt een omschrijving van je project en dat is dat. In de veelheid van de projecten valt je boekproject niet op, enkel voor de mensen die jij een linkje stuurt, dus jouw bekende netwerk. Wat niet gebeurt is dat onbekenden als vanzelf bij jou terecht komen die daadwerkelijk interesse hebben in jouw boek. 

Expertise van boeken bij crowdfundingplatform

Boekfunding heeft zich in de afgelopen jaren toegespitst in het crowdfunden van uitsluitend boeken. Je komt dus geen andere veelheid van andere, uiteenlopende projecten tegen. Bij het uitgeven van een boek komt veel kijken. Het is dan ook belangrijk dat de partij waar je mee in zee gaat, helemaal weet wat er speelt in de uitgeef- en boekenwereld. Daarnaast zijn er verschillende uitgeverijen, zoals uitgeverij Heart Media, verbonden aan Boekfunding.

Crowdfunding gaat niet uitsluitend over geld inzamelen

Wat vaak gedacht wordt, is dat crowdfunding gaat over het inzamelen van geld. Dat is zeker waar, alleen komt er bij Boekfunding nog een ander aspect bij. Tijdens het schrijfproces van je boek werk je al aan het bouwen van een community voor je boek. Deze community bestaat uit ambassadeurs en liefhebbers van je boek in spé. Zij willen meer weten van het thema waar je over schrijft en kopen alvast in de voorverkoop je boek óf doen mee aan een van de vele tegenprestaties die je aanbiedt op www.boekfunding.nl

Tegen de tijd dat je boek uitkomt, heb jij al veel boeken verkocht. Jouw community koopt het boek voor een lagere prijs in de voorverkoop en ontvangt het boek als eerste. Dat is soms een weekje eerder voordat het in de boekhandel ligt.

Hulp bij het schrijven

Niet alleen de financiering en de community opbouw wordt geregeld via Boekfunding, ook is het mogelijk om je te ondersteunen bij de opbouw van je boek en je te helpen om een kwalitatief goed boek te maken. Onze professionele schrijfcoaches kijken graag met je mee.

PR-plan en inschatting van kosten

Voordat je een campagne start bij Boekfunding is er een inschatting gemaakt van de kosten van het te publiceren boek. Én is er vooraf een marketing-PR plan gemaakt om ervoor te zorgen dat je boek tijdens en na de crowdfunding goed van start gaat.

Persoonlijke touch

Bij alle stappen heb je contact met professionals van Boekfunding. Mensen die weten hoe het uitgeefvak in elkaar zit en weten wat je tegenkomt op je pad als (aankomend) auteur. Ben jij meer van het persoonlijke contact in plaats van alles online te doen? We komen dan graag met je in contact.