www.boekfunding.nl

Wat zeg je eigenlijk op jouw boekenprestatie?

De publicatie van je boek is natuurlijk een feestje, en daar hoort een boekenpresentatie bij. Maar wat ga je vertellen en hoe? Hoe geef je eigenlijk een boekenpresentatie vorm en hoe doe je dat het beste?

Wel of geen boekenpresentatie?

Het is altijd een goed idee om een boekenpresentatie te geven en in persoonlijk contact te komen zodat mensen kunnen voelen en ervaren wie jij bent. Mensen willen weten wie er achter dat goede boek zit, en zijn benieuwd naar jouw sterke verhaal tijdens de boekenpresentatie. Het is de eerste stap via mond-tot-mond reclame je boek te verspreiden. Tip: maak een mooie video van jouw boekenpresentatie, dat kan je later weer gebruiken voor andere doeleinden.  

Wat maakt een boekenpresentatie tot een succes?

De sleutel tot succes is vooral iets doen wat dichtbij jezelf ligt. Neem dus niet van iemand anders een boekpresentatie als voorbeeld. Jouw eigen manier van presenteren is het beste om contact te maken met je publiek. Wie ben jij echt? Wat heeft jouw boek te vertellen en op welk type mens richt jij je? Denk vanuit het publiek nadat jij helder hebt wie zij zijn, het moet vooral voor hen interessant zijn. Jij bent al enthousiast over jouw meesterwerk. Denk bijvoorbeeld aan prikkelende vragen, een spel of een quiz. Maak vooral keuzes en ga niet het hele boek vertellen. Vertel vanuit je eigen perspectief.

Wat zijn handvatten voor de vorm van een boekenpresentatie?

Ga voor interactie in plaats van een lange monoloog. Zorg dat je publiek actief blijft. Vertel met humor, of juist rustig en ingetogen. Wat past bij jou? Ben jij introvert of extravert? Geef mensen zelf de ruimte om vragen te stellen. Las ook een pauze in en maak een structuur voor de presentatie. Zodat het als een gesprek aanvoelt in plaats van een presentatie.

Zenuwachtig? Dat kennen wij allemaal maar oefen veel, gebruik je adrenaline kick in je voordeel. Zie het als een kleine voorstelling.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin