book angels

Hoe jouw business een groeispurt krijgt: word een book-angel

Ben jij op zoek nieuwe manieren om jouw onderneming te laten groeien? Wil jij dat jouw netwerk zich uitbreidt met nieuwe klanten en geïnteresseerden? Denk dan eens aan een samenwerking met Boekfunding en word book-angel.

 

Wat is een book-angel?

Stel jij bent een ondernemer die met het werk van anderen, bijvoorbeeld een methodiek of business-model, een eigen onderneming heeft opgezet. Je begeleidt jouw klanten met dit model of deze methodiek. We zien vaak dat daar een bepaald boek aan ten grondslag ligt dat in het buitenland bekend is. Het boek is dan nog niet in het Nederlands vertaald, maar voor jou wél interessant als dat wel zo is. Hoe mooi zou het zijn dat jij dan met dit vertaalde boek, meer klanten blij kunt maken? Als jij ons tipt hierover kun jij book-angel worden.

 

What’s in it for me?

Wat heb jij eraan als je book-angel wordt? Een heleboel. Jouw werk kan zich veel verder verspreiden doordat je een Nederlandse vertaling hebt van het boek dat ten grondslag ligt aan jouw werk. Je wordt meer zichtbaar omdat je meehelpt met de promotie van dit boekproject. Je zult zien dat je netwerk groeit doordat Boekfunding er een crowdfunding voor dit boek op zet. Jij helpt mee bij de totstandkoming van de vertaling en het uitgeven van dit boek. Ook krijg je een pagina in het boek met jouw bedrijf. Daarin kan je de lezer meteen laten zien dat jij trainingen of andere diensten aanbiedt die aansluiten bij het thema of de methode die beschreven wordt.

Hoe werk ik daaraan mee?

Jij bent de brug tussen de auteur van het oorspronkelijke boek en ons. Jij promoot de crowdfundingscampagne, je post regelmatig op social media en legt steeds de linkjes naar je werk. Wanneer we met een boekfundingproject bezig zijn, zorgen wij voor een PR plan en de strategie die we gebruiken. Bij al onze boekfunding-projectten is de schrijver van het boek bezig met de marketing en maakt filmpjes om het boek op de kaart te zetten. Alles om er een geslaagde crowdfunding van te maken. Jij als book-angel hebt dan als het ware diezelfde rol, maar dan met het boek dat je hebt aangedragen voor de vertaling. Zo bepaal je ook de tegenprestaties die verbonden zijn aan de crowdfunding.

 

Staat daar een financiële vergoeding tegenover?

Ja, naast dat je business een boost krijgt, ontvang je een percentage van de royalty’s. Het kan ook dat je het voorwoord schrijft in het boek.

 

Kan ik jullie niet gewoon tippen als ik een boek heb dat de moeite waard is om te laten vertalen?

Natuurlijk kan dat ook. Dan word je een tipgever. Dan heb je niet het werk dat erbij komt, maar ligt de keuze bij de uitgever of het boek wel of niet wordt uitgegeven. Hij schat dan in of daar een markt voor is. Onze ervaring is wel dat het interessanter is als zich er al een Nederlands netwerk vormt over de methode of het thema van het boek. Dan gaat het bouwen van de community van boekliefhebbers nu eenmaal een stuk makkelijker. Wanneer je tipgever bent, noemen we je in het boek. Als tipgever staat daar geen financiële vergoeding tegenover. Uiteraard zijn we ook heel blij met goede boekenkansen!

 

Word jij ook book-angel?

Wil jij weten of book-angel worden iets voor jou en jouw onderneming is? Neem dan contact op met Boekfunding. Dat kan telefonisch op 030-6770859 of bel Thom op 06-53294701 of stuur een mail naar contact@boekfunding.nl